Ett elektriskt Alingsås?

Alingsås

Ett elektrisk Alingsås?

Tänk om vi hade mer Elbilar i Alingsås, då skulle vi känna oss mer friska, frisk luft och på samma sätt skulle naturen tacka oss.

Jag tycker att om vi i Alingsås skulle skaffa mer laddningsstationer så skulle Alingsås invånare tänka sig att köpa ett elbil och på samma sätt stödja naturen och förhindra användningen av bensinbilar och dieselbilar.

Elbilar är ganska dyra men man får många fördelar både som förare och naturen och i slutet lönar det sig på sättet att det är säkrare, mindre reparation tid, mindre reparationskostnad, Sparar flera kronor per mil, mer bilkontroll,krockskydd/ingen motor i knäet efter ett krock, Fulladdad på morgon och framför allt inga kalla vintrar utan bil.
Elbilar håller också längre och behöver inte byta många delar som till exempel ett bensinbil skulle behöva och det beror framför allt att elbilar behöver inte de flesta delar som ett bensinbil gör, det gör att elbilar blir mer effektiva och behöver mycket mindre energi för att köra som du vill.

Vissa personer säger att elbilar räckvidd räcker inte för normala familjeresor men det är inte riktigt sant, de flesta elbilar kan klara över 150 kilometer och dessutom vissa modeller av elbilar kan klara upp till 450 kilometer och de flesta resorna som vi svenskar folket gör brukar vara mindre än 10 kilometer per dag.

Elbilar är säkrare och i slutet billigare än bensin/dieselbilar och det påverkar inte växthuseffekten som i sin tur stoppar det ett stor del av klimatproblemet.
Dessutom är det enklare för användarna och man sparar flera hundra kronors olja per mil. Vad väntar vi på nya generationers bilar har äntligen kommit.

  • Christopher
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.