Foto: STEFAN SAMUELSSON
BADHUS I STÄLLET FÖR SKOLA? Badhusets entré bör vara vänd mot björkparken, anser förslagsställaren Arne Johansson. Skolbyggnaderna är till stor del redan utrymda.

Föreslår badhus vid björkparken

Vårgårda

Reservera plats för ett badhus när Kesbergskolan ska rivas. Det föreslår den lokala opinionsbildaren Arne Johansson, som tycker att Vårgårda saknar ett badhus värt namnet.

Arne Johansson har på senare år varit mycket aktiv i debatten kring biograf Rialto och slagits för dess existens. Nu tar han sig an en annan sak som han menar skulle göra Vårgårda ännu mer attraktivt att bo i.

Johansson har skrivit ett medborgarförslag till kommunen med uppmaningen att reservera mark för ett framtida badhus på före detta Kesbergskolans område. Den utrymda skolan kommer att rivas de närmaste åren.

Arne Johansson föreslår också att pengar för detta läggs in i investeringsbudgeten, så snart ekonomin tillåter.

– Jag vill säkra upp marken för den dag man har råd. Det är inte tal om att sätta igång ett badhusbygge i dag, säger han till AT.

Läs mer i lördagstidningen

  • Det är ändå bråttom
  • Så kan badet bli

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.