Gashi blir kvar i VIK

Fotboll

Albin Gashi har bestämt sig.
Trots intresse från stora klubbar i Göteborg, väljer han att spela minst en säsong till med Vårgårda IK.

Det har snackats mycket om Albin Gashi den här försäsongen.
Hans succéavslutning på förra året, där han var given i Tobias Edenviks startelva, gav eko hos Göteborgsklubbarna och snart var han på provspel hos både BK Häcken och IFK Göteborg.
Men någon flytt blir det inte, i alla fall inte än.
– Jag bestämde mig för några veckor sedan att jag kör vidare med Vårgårda åtminstone det här året, säger Gashi till AT-sporten.
– Det var ett tufft beslut att ta, man hann tänka en hel del. Men efter en tid kände jag att det var ganska tydligt att en fortsättning i Vårgårda var det bästa för mig. Dessutom hade det inte varit lätt att byta skola och sånt mitt under terminen.
Vilken klubb låg närmast till hands vid en eventuell flytt?
– BK Häcken var den klubb som ville ha mig mer eller mindre direkt, IFK Göteborg sa mer att dom skulle fortsätta följa mig. Så det hade blivit Häcken i så fall, tror jag.

Vad säger klubbarna till dig efter beslutet?
– Dom kommer fortsätta följa mig så får vi se sen.

Är det skönt att ha tagit beslutet, att veta vad som gäller?
– Ja, nu kan jag bara fokusera på Vårgårda och köra för fullt där. Jag har försökt träna så mycket som jag bara hunnit med dom.

Har du hunnit skaffa dig en uppfattning om kvaliteten på laget?
– Det är många nya, unga killar och jag tycker det sett väldigt bra ut hittills. Dom som kommit in är hungriga och ambitiösa.

Vad sätter du upp för mål för dig själv kommande säsong, med tanke på fjolårets succé?
– Det handlar om att hitta nya mål hela tiden men framförallt vill jag spela så mycket som möjligt och försöka ta en plats i startelvan varje match!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.