Gillmor sekundhjälte för Alingsås

Innebandy

Kampen om överlevnad i division I avgörs i sista omgången för Alingsås.
I den så viktiga hemmamatchen mot Partille avgjorde Emil Gillmor till 6–5 bara fem sekunder in i förlängningsperioden.

Nerverna var i gungning under 60 minuter och fem sekunder i Stadsskogshallen på lördagen. IBK Alingsås och Partille gick en tuff envig som slutade med lika efter full tid och ett blixtsnabbt hemmaavgörande.

– Vad säger man? Fy fan vad gött det är! Jag frågade innan om någon i laget var sugen på att avgöra, så går man in och gör det själv. Helt underbart, säger Gillmor med ett stort segerleende efter holmgången.

Båda lagen spelade samlat bakåt och högg på motståndarnas misstag, precis den matchbild många hade förväntat sig. Alingsås ledde med 3–1 efter första perioden där Johan Ekenberg gjort av två av sina tre mål. Skillnaden mellan lagen var IBK Alingsås fina powerplay samt storspel i kassen av Kristian Kjell.

Inför sista 20 var ledningen nere i två mål, 4–2, och det blev en riktigt rafflande tredjeperiod som inleddes med en dubbelsmäll för IBK. Jakob Grauers i Partille skickade in 4–3 efter bara 22 sekunder, i samma veva drog Kristian Kjell sin sedan många år sargade axel ur led och tvingades kliva av med stora smärtor.

”Kjelle” kom snart tillbaka i spel men höll inte mer än någon minut. Hans ersättare, Pontus Fridlind, fick snabbt se 4–4 vina förbi sig.

Men Alingsås kom tillbaka på nytt. En virvlande omställning och en läcker servering från Joakim Andreasson innebar Johan Ekenbergs tredje mål i matchen och 5–4 på tavlan efter 8.30. Sju minuter senare var det kvitterat på nytt och lagen gick mot en oviss fjärde period, sudden death.

Där small det per omgående då Kevin Keijsner lade en boll på mål och Emil Gillmor grävde in returen för 6–5 och vild hemmaglädje.

– Min roll är att vara framför mål och nypa returerna och den här gången studsade det rätt, två mål på returer är inte så illa, säger Emil Gillmor.

Då Herrestad krossade Sisjön på fredagskvällen blir det en helt avgörande match mellan dom och IBK Alingsås nästa helg om vilket lag som blir kvar i division I.

Läs mycket mer från matchen i tisdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.