Foto: Filip Landqvist
PADEL PÅ MEJERIET. Det är i dessa lokaler på Mejerigatan i Alingås som den planerade padelhallen ska ligga. Entren kommer vara på kortsidan som syns på bilden.

Grönt ljus för padelhallen

Alingsås

Efter många om och men ser det nu ut att vara klart att det blir en padelhall i Alingsås. Under måndagen hade samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott sammanträde och där beslutades att föreslå nämnden att godkänna ett bygglov för padelhallen.

Det var i augusti som det skickades in en ansökan om bygglov för en padelhall i Arlas gamla lokaler på Mejerigatan i Alingsås.

Nu, ett drygt halvår senare, kommer så bygglovsbeskedet och av allt att döma kommer det inom kort att kunna spelas padeltennis även i Alingsås. Frågan om padelhallen behandlades i samhällsbyggnads arbetsutskott i måndags och beslut fattas i nämnden nästa vecka.

– Man ska inte föregripa nämndens beslut men det ser väldigt positivt ut, säger Karl-Johan Karlsson (C) ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Magnus Nolbeck är en av killarna som ligger bakom projektet med padelhallen till Alingsås och han är mycket glad över att man nu kommit ytterligare ett steg närmare hallen.

– Wow, vilka positiva nyheter du kommer med. Det känns så klart jättekul, säger han när AT:s reporter når honom över telefon på tisdagen.

Hur snabbt kommer ni agera nu?

– Så fort nämnden har gett sitt godkännande så kommer vi beställa banorna. Så någon gång i maj-juni borde man kunna spela padel här i Alingsås, säger Nolbeck.

Läs mer om den nya padelhallen i torsdagens tidning.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.