Foto: Filip Landqvist
NY BAGARE. Anders Aspjö tar över Marieborgs bageri. Han kommer närmast från 13 år som bagerichef på Ica Kvantum i Lerum.

Han driver Marieborgs vidare – klassikerna blir kvar

Alingsås

Det är nu klart att det anrika Marieborgs bageri kommer fortsätta drivas i Alingsås. Den tidigare bagaren Pierre Stålberg lämnar från och med 1 juni över till Anders Aspsjö som ska se se till att driva arvet vidare och samtidigt utveckla verksamheten ytterligare.

– Att ta över Marieborgs bageri är något som förpliktigar. Det är något som jag drömt om i många år, säger den nye bagaren Anders Aspsjö.

Aspsjö kommer närmast från 13 år som bagerichef på Ica Kvantum i Lerum. Dessförinnan startade han ett kvartersbageri i Borås som han drev under många år.

Klassikerna blir kvar

På bageriet finns det ett antal olika klassiska specialiteter. Och många kunder har varit oroliga att dessa ska försvinna ur sortimentet när det nu blir nya ägare. Men nu kan vi lugna alla alingsåsare. ”Sportkakorna”, Tyska Limpan” och ”Restoria-tårtan” blir kvar.

– Vi lämnar över alla recept, säger Pierre Stålberg, som är väldigt glad att det är just Anders som nu tar över stafettpinnen.

– Det här känns så himla bra. Jag lämnar över till någon som vet vad han vill och tänker mycket nytt, samtidigt som han kommer behålla klassikerna.

Pierre Stålberg kommer göra sin sista dag i bageriet 29 maj och övertagandet av verksamheten sker 1 juni. När exakt Anders öppnar sina portar är inte riktigt helt klart men han siktar preliminärt på nyöppning tisdag 11 juni.

Hela artikeln med fler bilder publicerades i lördagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.