Häpnadsväckande påståenden av vänsterföreträdare

Debatt

Företrädare för Vänsterpartiet säger nej till riskkapitalbolag i Alingsås välfärd. Gott så, men vad har det med Attendo att göra?

Attendo ägs idag av Nordstjernan som är en stiftelse och pensionsbolag såsom AP-fonderna. Vi är det omsorgsföretag som betalar mest skatt i Sverige och har inget med skatteparadis att göra. Istället använder vi stora delar av överskottet till att investera i välfärden, i nya arbetssätt, i kvalitet, i moderna hjälpmedel och i fler platser på våra verksamheter.

Argumenten som vänsterföreträdarna använder sig av är ren skrämselpropaganda. Attendo skulle inte sälja en enda plats inom omsorgen om inte kommunerna runt om i landet uppskattade våra tjänster. De senaste fem åren har till exempel var femte nytt äldreboende i Sverige byggts av Attendo och den kostnaden bär vi som företag – inte skattebetalarna. Det här är fakta som utelämnas av artikelförfattarna.

Svensk välfärd står inför stora utmaningar – det handlar bland annat om platsbrist inom äldreomsorgen och rekrytering av personal. Låt oss diskutera de verkliga utmaningarna istället för att misskreditera olika driftsformer.

Makan Afshinnejad
Presschef, Attendo

Med detta inlägg sätter AT punkt för denna debatt.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.