Foto: MIKAEL SVENSSON

HP kvitterade matchserien

Handboll

HP Alingsås tog gruvlig revansch på sig själva och Kävlinge i det andra kvalmötet mot division I.
Hemma i Nolhaga blev det seger med hela 40–27.

Mattias Flodman, tränare, var inte alls nöjd med insatsen som HP stod för i onsdagens bortamatch men hemma i trygga Nolhagahallen var insatsen, och slutresultatet, ett helt annat.

Klasskillnaden var tydlig och HP vann med utklassningssiffror.

– Det var en helt annan inställning på grabbarna idag, vi ville mer och var hetare över hela banan. Stor skillnad mot i onsdags, säger Flodman.

– Idag var det lite mer av det riktiga HP men samtidigt ska man ha med sig att vi inte har åstadkommit ett dugg än. Den här insatsen betyder inget om vi inte också vinner på tisdag i tredje kvalmatchen mot Kävlinge. Vi måste fortsätta med samma inställning, påpekar han vidare.

Första kvarten var matchen relativt jämn och Kävlinge var faktiskt uppe i ledningen vid något tillfälle, men ett allt tajtare försvarsspel från HP innebar kontringar och ordentligt tryck framåt som gjorde att man kunde rycka ifrån innan paus.

 

Siffrorna växte sig allt större i början av andra och redan där avgjordes matchen. Mot slutet bytte lagen mål med varandra utan att Kävlinge kunde snygga till siffrorna mot ett för dagen klart bättre HP Alingsås.

– Vi gör mål på våra kantlägen, har duktiga spelare i Jonathan Sandberg och Alexander Wedin samt en Nils Mellert som sliter hårt. Alla höjde sig i den här matchen jämfört med senast säger Mattias Flodman.

En som stod ut lite extra var Tobias Sandberg som bankade in tio baljor.

– Tobbe har ju en väldigt hög individuell skicklighet i man-man-spelet och idag utnyttjade han det på ett bra sätt.

HP-målen: Tobias Sandberg 10, Jacob Lundahl 7, Jonathan Sandberg 6, Alexander Wedin 5, Nils Mellert 4, Gunnar Bodin 3, Adam Svensson 3, Isak Hane, Jonathan Östergren.

 

Samtidigt som HP spelade Sörhaga borta mot Drott i en match man var piskade att vinna för att säsongen inte skulle vara över.

Det såg riktigt bra ut för Sörhaga en bit in i första halvlek där man som mest ledde med sex bollar mot Halmstadslaget.

Men precis som i hemmamatchen senast orkade inte Sörhaga stå emot i längden. I paus var det likaläge, 11–11, och till slut vann Drott med 27–21. Därmed tog Sörhagas i övrigt fina säsong slut i Halmstad.

Sörhaga-målen: Adam Larsson 5, Ludvig Åstrand 5, Victor Carlsson 5, Anton Larsson 2, Arvid Granath, Tui Seebunmee, Linus Eriksson, Emil Johansson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.