IBK Alingsås säkrade kontraktet

Innebandy

Det blir spel i division 1 även nästa säsong för IBK Alingsås. Detta efter att man besegrat Herrestad med 6-4 på bortaplan under söndagskvällen.
– Det känns jätteskönt. Det här var viktigt både för föreningen och spelarna, säger tränaren Linus Sagré.

Inför söndagens möte med Herrestad var det verkligen kniven mot strupen för IBK Alingsås. Vid förlust skulle laget tvingas börja om i division 2.

Men när det gällde som allra mest samlade alingsåsarna samman tillräckligt med kraft för att säkra fortsatt spel i division 1.

Blev lite nervöst

Alingsås inledde matchen på bästa tänkbara sätt och tog ledningen med 1-0 redan efter knappt en och en halv minut genom Marcus Glännbro. Och inför den andra perioden ledde man med 2-1. Inledningen på den andra perioden var Alingsås sämsta del i matchen och man släppte i rask takt in tre mål och hamnade i underläge 4-2.

– Då blev det lite nervöst. Det var virrigt och frustrerat ett tag men vi ändrade om lite i femmorna och fick effekt relativt snabbt, vilket var skönt, säger Linus Sagré.

Ja, effekten kom och innan perioden var över hade man inte bara hunnit reducera utan också kvittera till 4-4. 

Mål i öppen kasse

I och med att oavgjort räckte för Alingsås men inte för Herrestad så var det hemmalaget som hade pressen på sig inför den avgörande perioden. Och när 4-4 stod sig fram till matchens sista minuter chansade bohuslänningarna och tog ut målvakten. Detta resulterade i två Alingsåsmål i öppen kasse. Segern var därmed säkrad och likaså fortsatt spel i division 1 nästa säsong för IBK Alingsås. 

– Det blir en något skönare bussresa hem nu. Jag vet att en del av killarna har tagit ledigt från jobbet i morgon för att kunna fira i kväll, säger en mycket nöjd tränare Linus Sagré.

Målskyttar IBK Alingsås:

Rasmus Gabrielii 2
Marcus Glännbro
Emil Gillmor
Joakim Andreasson
Johan Ekenberg

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.