Foto: Filip Landqvist
STÅR STARKA. – Vi tänker absolut inte vika ner oss för sånt här, säger Joakim Larsson Ica-handlare på Ica Nära Åkanten efter onsdagens incident.

Efter rånet: Vi viker oss inte

Alingsås

Efter onsdagens rån mot Ica Nära Åkanten är stämning bland personalen och kunder nu fortsatt god. Ica-handlaren Joakim Larsson är berömmer rutinerna.

Det var vid 18-tiden på onsdagen som händelserna utspelade sig på Ica Nära Åkanten i Alingsås.

När Joakim Larsson i höjd med kassorna konfronterade två killar som var på väg ut med obetalda matvaror fick han först verbala otrevligheter mot sig och därefter uppstod även fysisk tumult.

– Jag sa åt dem att de skulle med in på lagret. Men då fick jag ett väldigt respektlöst bemötande. De kastade grejer som de tagit i golvet – bland annat en yoghurt som skvätte riktigt ordentligt, säger Joakim och fortsätter:

– Jag bryr mig inte om vad de har tagit eller hur mycket. Det är det respektlösa beteendet som jag reagerar på. Vi småföretagare ska inte behöva stå ut med sånt här.

I ett försök att inte låta killarna smita försökte Joakim hålla fast dem men det var då som det riktades både sparkar, slag och skallningar mot honom. Till slut kunde han inte hålla emot längre och lät förövarna gå.

Nu ett par dagar efter händelsen är stämningen bland personalen god och man ser positivt på framtiden.

– Vi tänker absolut inte vika ner oss för sånt här. Det viktigaste för mig är att det här ska vara en trygg arbetsplats för mina medarbetare och en trygg butik för kunderna, säger Joakim.

Han passar också på att berömma rutinerna som finns inom Ica när sådana här händelser inträffar.

– Det blev ett otroligt pådrag från dem (Ica) på en gång. Man kände verkligen att man var i goda händer.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.