Irriterande korsningar

Alingsås

Signaturen ”irriterad” beklagade sig över korsningen Kungälvsvägen-Nyebrogatan- Boltorpsvägen. Då vill jag säga att den korsningen med ljusreglering är rena drömmen mot korsningen Boråsvägen- Östra- och Västra Ängabo.
Åk dit en morgon mellan 07.30 och 08.30 och försök ta dig ner mot stan om du kommer från Västra Ängabo. Vid den tiden är det värst men problemet kvarstår hel dagen då Boråsvägen är en starkt trafikerad väg.
Där finns ingen ljusreglering som vore rena drömmen för oss kan jag tala om.
Vi som kommer från Västra Ängabo och ska ner till stan måste låta följande fordon passera innan vi kan köra. 1 De som kommer från Boråshållet och ska ner mot stan. 2 De som kommer från Östra Ängabo och antingen ska ner mot stan eller mot Borås. 3 De som kommer från stan och ska mot Borås eller ska till Östra Ängabo. Vi har aldrig någonsin företräde oavsett varifrån bilarna kommer. Det har dessutom inträffat några ordentligt allvarliga olyckor i korsningen då ingen som färdas på Boråsvägen håller stipulerad hastighet.
Så vi drömmer om en ljusreglerad korsning som den som finns vid Nyebro-Kungälvsvägen. Snälla kommunen/trafikverket ge oss trafikljus.
Och du ”irriterad” har du prövat att åka en halvtimma tidigare för det blir en garanti att du aldrig kommer försent mer.

  • Jan Jonsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.