Arkivbild: AT

Kassör åtalas för förskingring

Alingsås

En kvinna åtalas för grov förskingring efter misstankar om att hon för eget bruk tillskansat sig pengar från en förening som hon varit kassör i.

Det är ekonomiska transaktioner som inträffat i en förening, med start 2013 och fram till slutet av 2015, som nu resulterar i att en kvinna åtalas för grov förskingring. Kvinnan var under den aktuella perioden kassör i föreningen, vilken bland annat är verksam i Alingsåsområdet.

310 000 kronor

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning har kvinnan från föreningen tillskansat sig pengar till ett värde av minst 310 000 kronor under den period då hon var kassör. Av det belopp som förts över till hennes privata konto ska hon ha fört tillbaka 100 000 kronor till föreningens konto. Åklagaren menar att brottet ska rubriceras som grovt då det rör sig om betydande belopp och att brottsligheten har pågått under längre tid.

Nekar till brott

I de förhör som hållits nekar kvinnan till brott. Hon medger att hon kan ha bokfört vissa affärshändelser felaktigt, men uppger att det inte saknas några pengar från föreningen.

Av den stämningsansökan som har lämnats in till tingsrätten framgår att föreningen kräver kvinnan på 235 000 kronor i skadestånd.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.