Foto: JOHAN HALLBERG
Håller stängt nattetid. För att minska störningarna stänger kommunen sedan en tid tillbaka Lilla Torget nattetid.

Kommunen stänger Lilla Torget nattetid

Alingsås

Kommunen försöker komma till rätta med det stökiga nattlivet på Lilla Torget – torget stängs nu för biltrafik nattetid.

De boende i kvarteren runt Lilla Torget har under lång tid klagat på störningar nattetid. Det handlar om störande bilkörning, hög musik och allmänt stök kopplat till motorburen ungdom.

– En parkering ska inte användas på det viset. Det har varit en långdragen fråga där de närboende störs på nätterna, säger Markus Thunberg, gatuchef i kommunen.

Försök har gjorts för att komma till rätta med problemen, men resultatet har varit magert. För en tid sedan hamnade frågan på kommunens bord och de beslutade då att stänga Lilla Torget för biltrafik nattetid. Numera spärras in- och utfarterna med kättingar från klockan elva på kvällen fram till klockan fem på morgonen då torget åter öppnas.

Är det inte risk att bilarna flyttar till Stora Torget som är öppet?

– Risken är att problemen flyttas någon annanstans. Visst är det så, men det är inte rimligt att det ska fortsätta som det har varit. Det här är ingen större åtgärd för oss. Nu gör vi det här på prov, vi får se om det blir permanent, säger Markus Thunberg.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.