Foto: MIKAEL SVENSSON

Kraft briljerade i Malmö

Handboll

Niklas Kraft visade vägen när Alingsås HK enkelt avfärdade tabelltrean HK Malmö på bortaplan. 
– I kväll var vi en maskin, säger målvakten som noterades för 21 räddningar i segern med 26–20 (12–10).

Tack vare ett gediget försvarsspel och en formstark Felix Claar i offensiven gick AHK ifrån till en 4–1-ledning efter fem minuter.
I det läget fick dock HK Malmö bättre ordning på såväl offensiv som defensiv, och jobbade sig så smått in i matchen. I takt med att Anton Blickhammar och Adam Lönn prickade nätet bakom Niklas Kraft var det likaläge, 7–7, efter 14 minuter.

Nämnde Lönn fick för övrigt lämna planen efter dryga kvarten när han åkte på en propp från Alingsås Johan Nilsson.
Med Lönn hårt bandagerad vid sidan av planen följdes lagen åt till 10–10 innan bortalaget avslutade den första halvleken med att stänga igen bakåt och nypa dit två bollar.
10–12 i paus således.

Alingsås inledde andra halvlek lika starkt som man avslutade första, och återigen hade Felix Claar ett finger med i spelet.
Och mellan stolparna agerade Niklas Kraft stundtals en levande vägg.
När Claar läckert prickade in 11–14 och sedan Mishels Liaba ökade på ledningen tvingades Malmö-tränaren Stian Tönnesen att kasta in time out-kortet.
Någon större effekt fick den time outen dock inte, och det var fortsatt Alingsås som styrde och ställde.

Efter 13.24 och vid ställningen 12–19 hade Stian Tönnesen inget annat val än att ta en ny time out. Men återigen fick Tönnesen konstatera att Alingsås HK var en övermäktig motståndare den här kvällen.
När Samuel Lindberg gjorde 13–20 och Andreas Berg 13–21 med 13 minuter kvar var matchen i hamn för gästerna.

– Jag är själv såklart nöjd med min egen prestation, men jag vill också framhålla hela lagets insats. Det känns som att vi hittat rätt mer och mer på slutet och formen är verkligen på väg nu lagom till slutspelet. Detta var en riktigt fullträff, säger Niklas Kraft.

Med tanke på att du själv spelat i HK Malmö, var den här segern extra skön?

– Jo, men absolut. Jag känner flera av spelarna i Malmö och det är aldrig fel att plocka fram en sådan här insats mot dom (skratt).  

I och med segern är fjärdeplatsen i Alingsås grepp. Kvar att möta i grundserien har man bottenlagen AIK (hemma) och Önnered (borta). 

Fler kommentarer i tisdagens pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.