Foto: STEFAN SAMUELSSON
SER FRAM EMOT MÄSSAN. Johanna Heleander och Per Sjölander är två av dem som ordnar jobbmässan i Noakhuset på onsdag.

Mässa med fokus på sommarjobb

Vårgårda

På onsdag i nästa vecka är det dags för jobbmässa igen – den tredje i sitt slag för Vårgårda och Herrljunga. Fokus kommer att ligga på sommarjobb.

I fjol kom mellan 500 och 600 besökare till jobbmässan, som då hölls i Herrljunga. Arrangörerna tror och hoppas att lika många tar sig till åttakantiga Noakhuset på onsdag eftermiddag.

– Man kommer steget närmare att söka och få jobb, säger Per Sjölander, arbetsförmedlare och arbetsgivaransvarig i Vårgårda, Herrljunga och Alingsås.

Arbetsförmedlingen ordnar jobbmässan tillsammans med Center of Innovation i Vårgårda och Fokus Herrljunga, de båda organen för samverkan mellan kommunerna och det lokala näringslivet.

– Sommarjobb kommer att vara i fokus, säger Johanna Heleander, ansvarig för näringslivsfrågor i Vårgårda kommun.

Besökarna kommer att mötas av ett tiotal utställare, från företag, kommuner, utbildningsanordnare och inte minst de båda bemanningsföretagen S&C Bemanning och Speed Group.

– Arbetsgivarna förväntar sig att träffa potentiella sommarjobbare, säger Per Sjölander och framhåller att de flesta kräver att man har fyllt 18 år.

Läs mer i torsdagstidningen:

  • Därför är fysiska mötesplatser viktiga
  • Det finns jobb i Vårgårda och Herrljunga

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.