Foton: JENNY SCHAGERLIND
HET WORKSHOP. Att träffa Räddningstjänsten och lära sig använda brandsläckare var ett populärt inslag under arbetslivsdagarna på Altorpskolan.

När framtiden kom till skolan

Herrljunga

Ta hand om en skadad mopedist, åka krocksläde och släcka bränder. Det och mycket mer fick åttorna på Altorpskolan prova på under förra veckans arbetslivsdagar.
– Jättelärorikt, tyckte Elna Barkenfeldt.

Hon och hennes klasskompisar har precis haft workshop med Räddningstjänsten och fått prova på att använda en brandsläckare. Det är fredag eftermiddag och sista dagen på temaveckan. Även polisen, ambulanspersonal och NTF gästar skolan för att ge en inblick i vad deras yrken innebär.

– Jag vill bli polis så det var kul att höra hur det är att jobba som polis, säger Elna och menar att dagens föreläsning gjorde henne säkrare på det framtida yrkesvalet.

Bredvid står Hannes Svanberg som det senaste året har funderat på att bli elektriker.

– Det har varit en kul och intressant vecka, tycker han. Förut visste jag inte så mycket om vad man gjorde inom industrin.

Läs hela artikeln och se fler bilder i tisdagstidningen

  • Nya insikter
  • Lättare välja till gymnasiet
  • Populäraste dagen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.