Foto: Filip Landqvist
31 MAJ. Fram tills dess har man på sig att flytta sin båt.

Nu ska båtarna bort

Alingsås

Vet du med dig att du har en båt som ligger på kommunal mark runt Gerdsken? Då har du fram till 31 maj på dig att forsla bort den. Annars kommer kommunen göra det åt dig.

För den som promenerar, springer eller för den delen cyklar runt Gerdsken – har på senare tid kunnat se att motionsstråket smyckats med gula skyltar och klistermärken. Skyltarna förklarar för båtägare att kommunen innan 31 maj kommer forsla bort de båtar vars ägare ännu inte själva flyttat dem.

Detta gäller de båtar som ligger på kommunens mark. Samtliga båtar eller kanoter som ska flyttas har också markerats med ett gult klistermärke.

Tar krafttag

Det är närmare ett 50-tal båtar som ligger uppdragna på land runt sjön. Flera av dem har legat där under mycket lång tid och kommunen har bestämt sig för att ta ett kraftag för att se till att snygga upp längs med vattnet.

– Jag lever med förhoppningen att de flesta båtarna blir omhändertagna. Och att det endast är de som är i riktigt dålig skick som vi får ta hand om, säger Mikael Bank, parkmästare i kommunen.

För den som inte hämtat sin båt 31 maj kan därefter ta kontakt med kommunen och få möjlighet att hämta den innan 30 juni.

Hela artikeln publicerades i lördagen AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.