Arkivbild. Jörgen Björme

Ystads IF väntar i kvartsfinalen

Handboll

Det blev oavgjort 30-30 för Alingsås HK borta mot Önnered under måndagskvällen. Ett resultat som innebär att laget slutar fyra i grundserien, och nu väntar Ystads IF i kvartsfinalen.

Det var redan inför avkast klart att vid ett oavgjort resultat eller bättre skulle AHK sluta som sämst fyra i tabellen med hemmafördel i kvartsfinalen. Det fanns en liten chans att gå om HK Malmö men då krävdes vinst samtidigt som Malmö förlorade klart.

Men efter en svag insats borta mot Önnered där man bara fick med sig en poäng så fick man titta långt efter den där tredjeplatsen.

– Vi saknade ganska mycket idag. Vi släppte in alldeles för mycket mål och hjälper inte Kraft ordentligt i målet, säger tränaren Mikael Franzén.

Förberedda på motståndet

Efter att ha slutat fyra i tabellen väntar nu alltså Ystad i kvartsfinalen.

– Det var väntat att det blev Ystad och det är det jag och Mattias (Flodman) har förberett oss på. Det är ett bra lag och det finns en anledning till att de blev valda sist, säger Franzén.

Vilka som skulle möta vilka i de olika kvartsfinalerna valdes omedelbart efter att måndagskvällens matcher var slut. Efter att de lag som slutat överst i tabellen fått välja motståndare blev det till sist bara Ystad och AHK kvar och det resulterade i den sista av fyra kvartsfinaler.

Ett mer komplett Ystad

Alingsås och Ystad har stött på varann flera gånger i slutspel de senaste åren med goda resultat för AHK.

– Men jag tycker den här Ystads-upplagan är lite bättre än vad de varit innan. Den är mer komplett, säger Franzén och tillägger:

– Vi måste prestera vårt absolut yttersta för att gå vidare men det har vi absolut i oss.

Första matchen spelas på fredag i Estrad.

Läs mer om matchen Önnered – AHK i tisdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.