Foto: Philip Mauritzson

”Pågår en intern utredning”

Alingsås
Efter den uppmärksammade incidenten på Nolhaga Parkbad under fredagskvällen, där badvakter attackerades av ungdomar, har kommunen nu inlett en utredning för att se över rutinerna.
 
Det var vid 18.30-tiden på fredagskvällen som ett gäng ungdomar ska ha blivit upprörda efter att ha blivit tillsagda av personalen i badhuset. En i personalen ska då ha blivit sparkad och slagen och en annan ska ha blivit spottad på.
 
Polisen har tagit emot anmälningar om misshandel och ofredande i ärendet.
 
Påverkades inte
 
Lördagens invigning av badet påverkades inte av händelsen men i söndags höll simhallen stängt.
 
Alingsås kommun lade ut ett pressmeddelande i lördags där det talades om ”incidenter under veckan” alltså i plural, som orsak till söndagens stängning. Ett pressmeddelande som under måndagen var borttaget.
 
– Vi mobiliserar nu och jobbar med ett internt säkerhetsarbete. Mer än så vill jag inte säga, säger verksamhetschef Jan Wärn.
 
”Personalen skulle få återhämta sig”
 
Enligt kommunens kommunikationschef Niklas Ehnfors så ska fler incidenter ha inträffat under veckan, än bara den i fredags.
 
– Det ska även ha varit något i tisdags med minderåriga som inte betedde sig som man ska. Att vi hade stängt på söndagen berodde på att personalen skulle få återhämta sig.
 
Niklas Ehnfors säger till AT att det i nuläget inte finns några beslut om att ta in vakter och att badets öppettider inte kommer att påverkas ytterligare.
 
– Nu pågår en intern utredning som ska visa vad vi kan lära oss av det inträffade, säger Ehnfors.
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.