Foto: PRIVAT
– DET KÄNNS väldigt roligt att få det här förtroendet, säger Ali Said (C).

Said tar över C-facklan

Alingsås

I veckan valdes Ali Said till ny ordförande för Centerpartiet i Alingsås, en roll han tar över efter Karl-Johan Karlsson.

Said säger till AT att han känner sig hedrad.

– Det känns väldigt roligt att få det här förtroendet. Jag gick med i partiet för två år sedan. Sedan dess har jag lärt mig otroligt mycket, fått ett stort kontaktnät och har i dag massa idéer som jag vill förverkliga för att ta Centerpartiet framåt, säger Said, som både sitter som ledamot i kommunfullmäktige och kultur- och utbildningsnämnden.

Vilka frågor engagerar dig mest?

– Jag kommer lägga stort fokus på att få unga alingsåsare att engagera sig i Centerpartiet. Där det finns människor under 30, där ska också Centerpartiet i Alingsås
finnas, med ett budskap och en berättelse som är relevanta för dem, här och nu.

Antar att det blir på sociala medier, för det är väl där ungdomar finns idag?

– Ja, bland annat, men det finns även andra mötesplatser där man kan träffa unga människor. 

Till vardags arbetar Said som ungdomsbehandlare på socialförvaltningen i Alingsås, ett jobb han har haft i omkring fem år. Vid sidan av arbetet har Said även utbildat sig till socialpedagog. Han tog examen i somras.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.