Foto: HÅKAN LARSSON
DANS I MATSALEN. Dansföreställningen Matsalen är en av regionteaterns uppsättningar. Det är dock inte säkert att just den ska visas i Herrljunga nästa läsår.

Scenkonst till alla elever

Herrljunga

Varje elev i Herrljunga kommuns grundskolor ska få se en föreställning med scenkonst också under nästa läsår. Ett nytt avtal är nu klart med Regionteater Väst.

– Det är ett otroligt förmånligt avtal där alla elever får ta del av någon form av scenkonst under ett år, och vi betalar bara 30 kronor per elev, säger bildningschef Bodil Jivegård.

Regionteater Väst, som drivs av Västra Götalandsregionen, står för halva kostnaden för att framföra teater- eller dansföreställningarna. Det finns cirka 1 100 elever i årskurserna F-6 i Herrljunga kommun och bildningsförvaltningen har avsatt 35 000 kronor för det här ändamålet.

Inte helt klart

– Det är en väldigt rimlig summa. Vi har legat på för att få till en förlängning av tidigare avtal, säger Bodil Jivegård.

Hon är glad att kunna erbjuda alla elever en kulturupplevelse även nästa läsår. Exakt vad som kommer att visas är inte helt klart, inte heller exakt vilka dagar det blir.

En pjäs som nämns i förslaget till planering och som finns med på programmet under hösten 2019 för årskurs 6-7 är ”Peter och Janne gör slut”. Det är en föreställning både om sorg och avsked och om känslorna kring att kärlek plötsligt tar slut.

Förståelse

Regionteater Västs uppdrag är just att förmedla scenkonst till barn och unga i hela Västra Götaland, att de ska få ta del av levande scenkonst. Att ta del av berättelser, gestaltande med till exempel dans och teater, ökar förståelsen för varandras förutsättningar, enligt regionteaterns programförklaring.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.