Arkivbild. Mikey Lennartsson

Skagerling: ”Sakta åt rätt håll”

Handboll

Niklas Kraft har storspelat i Gustav Skagerlings frånvaro, och lär få fortsätta göra det ett tag till.
– Jag vet inte om jag kommer kunna spela i kvartsfinalerna, säger Skagerling.

Skagerling hade från början som mål att vara redo för spel igen när kvartsfinalerna tar sin början, men han kommer inte springa in mot Ystad på fredag.
I värsta fall blir det inget spel alls i kvartsfinalserien.
– På fredag kommer jag inte spela men det går sakta åt rätt håll. Samtidigt är det jättesvårt att säga när jag är tillbaka. Det kan tyvärr bli så att det inte är aktuellt i någon av kvartsfinalerna, säger Skagerling till AT-sporten.

Har det gått långsammare än vad du trodde?
– Jo men det har det väl gjort, men å andra sidan vet man aldrig. Jag är inte hundra på exakt var jag står, det kanske går fort mot slutet och kanske är tillbaka om någon vecka? Men samtidigt vill jag inte stressa fram något heller. Tanken är ju att jag ska spela lite till den här säsongen och mina förhoppningar är någon gång under slutspelet.

Kvartsfinalserien är, om den går till fem matcher, nästan en månad lång. Det tror Skagerling talar till hans fördel.
– Så är det väl, det kanske blir spel för mig om två veckor, eller fyra. Jag hoppas i alla fall på slutspel.

Hur tränar du just nu?
– Jag kör allting utom handboll, så jag är ute och springer och rehabar. Tanken är att vi successivt ska komma igång med handbollen också, vi får se vad sjukgymnasten säger på fredag.
Är det en trygghet någonstans att Niklas Kraft spelar så bra i din frånvaro?
– Ja men det känns såklart jättebra, det är väldigt roligt att han lyft som han gjort. Niklas är en jättebra kille som jag verkligen unnar all framgång, både han och laget är värd det.

Även Andreas Berg har haft skadebekymmer med en ömmande högeraxel, men den ska inte hindra honom från spel i kvartsfinalen.
– Jag har förvisso inte prövat att skjuta på ett tag men det ska vara lugnt. Jag har ont i den och så men vafan, det har man ju alltid någonstans! Enligt läkarna handlar det bara om en stukning på en led i axeln och inget farligare än så. Det jobbigaste har varit att sova på den, jag vaknar varje gång (skratt).

Så det är inget som förvärras vid spel?
– Inte som jag fattar det, jag hoppas kunna träna handboll imorgon (onsdag). Jag landade dumt på den i matchen mot Malmö och kände inget förrän jag kom hem. Att jag inte var med mot Önnered var mest en säkerhetsåtgärd.

Då räknar vi med dig på plan på fredag?
– Det ska mycket till för att det inte ska bli så, jag får trycka in en spruta kortison i den i värsta fall, haha!

Läs mer i torsdagstidningen

  • YIF:s supertalang är redo
  • Franzén tror på en fysisk matchserie
  • Statistikkollen inför kvartsfinalen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.