Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND

Skärpt straff för mackrånet

Annelund

Hovrätten skärper påföljden för den 38-årige man som i november rånade Paroy i Annelund tillsammans med en annan man.

I slutet av november rånade två maskerade gärningsmän bensinstationen Paroy i Annelund. Gärningsmännen uppträdde hotfullt mot personalen och kom bland annat över kontanter, cigaretter och ficklampor. Vid årsskiftet dömdes en av rånarna, en 38-årig man, till fängelse i 1 år och 6 månader av Alingsås tingsrätt. Mannen överklagade till hovrätten och yrkade att åtalet skulle ogillas.

När det gäller själva gärningen gör hovrätten ingen annan bedömning är tingsrätten. Hovrätten menar att gärningsmännen utifrån sitt agerande har utsatt personalen för ”trängande fara”.

Att 38-åringen var en av gärningsmännen anser det också klarlagt utifrån den bevisning som finns. Mannen fälls därmed för rån. När det gäller påföljdsfrågan anser hovrätten det försvårande att gärningsmännen under hot har tvingat butiksbiträdet att utföra flera åtgärder. Personalen har inte heller haft möjlighet att värna sig, fly eller kalla på hjälp. Därmed anser hovrätten att straffet ska skärpas. Den 38-årige mannen döms nu till fängelse i 2 år.

Läs hela artikeln i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.