Illustration: Anja Park
FÖR ALLA KVINNOR. Fredagens fest i Nolhagaskolan är för alla som identifierar sig som kvinnor. Övriga programpunkter på kvinnodagen riktar sig till alla.

Slår ett slag för systerskapet

Alingsås

I morgon uppmärksammas Internationella kvinnodagen på flera sätt i Alingsås. Bland annat med en kvinnofest i Nolhagaskolan.
– Evenemanget visar systerskap, att vi kämpar för varandra, säger Yvette Lissman från Alingsås internationella kvinnokommitté.

På Alingsås kulturhus uppmärksammas Internationella kvinnodagen på flera sätt. Bland annat genom Charlotta von Zweigbergks föreläsning, som ges på Kulturhusets scen på fredagskvällen, och genom utställningen Bara kvinnor av Cornelia Schmidt, som finns att ta del av i museet.

På kvällen blir det, precis som förra året, kvinnofest i Nolhagaskolan för alla som identifierar sig som tjejer och kvinnor.

– Det blir musik, dans, tilltugg och tal. Jag tycker man ska ta tillfället i akt. Evenemanget visar systerskap, att vi kämpar för varandra, säger Yvette Lissman.

Hon menar att det är viktigt att Internationella kvinnodagen uppmärksammas och att det fortfarande finns mycket arbete kvar innan jämställdhet är uppnådd.

– Vi är ganska jämställda i Sverige, men det är inte så jämställt som vi tror. Det räcker bara att skrapa lite på ytan för att se det. Det var det som hände under Metoo, att de dolda maktstrukturerna blev synliga. Jag tror faktiskt också det var en chock för många kvinnor, för det är lätt att bli blind för någonting som alltid funnits.

Arrangörerna bakom uppmärksammandet av Internationella kvinnodagen i Alingsås är Alingsås internationella kvinnokommitté, Alingsås Kommun, Kvinnojouren Olivia, Folkuniversitetet, Medborgarskolan och Alingsås Energi.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.