Foto: MARCUS LÖFSTRÖM

Sörhaga orkade inte stå emot Drott

Handboll

Det blev ingen drömstart på division I-kvalet för Sörhaga HK.
HK Drott tog via seger 26–23 första skalpen i Nolhagahallen sedan orken inte räckt till hos hemmalaget.

Sörhaga hade inte allt för många spelare att tillgå innan avkast och inte blev det bättre när Anders Alfredsson tidigt i första halvlek fick kliva av med en befarad hjärnskakning.

Trots manfallet och de tuffa förutsättningarna var det ändå Sörhaga som dominerade den första halvleken så smått. Framförallt fick man träff i försvarsspelet, fint uppbackat av en storspelande Alexander Axelsson i målet.

– I långa stunder spelar vi riktigt bra, hela första halvlek står vi väldigt bra bakåt. Speciellt mellan treorna där vi haft lite problem de senaste matcherna, säger tränare Arvid Spetz.

Försvarsspelet gav upphov till ett antal fina kontringar och bra tryck i andrafas. Efter 24 spelade minuter gjorde Anton Larsson 11–7 med ett avstämt skott och tvingade Drott till timeout. Gästerna vaknade till rejält efter det avbrottet men Sörhaga fick ändå sista ordet med två raka mål och 13–10 i paus.

Rutinerade målmaskinen Victor Carlsson satte sedan 14–10 i början på andra halvlek men sakta men säkert började matchen glida Sörhaga ur händerna. Ett bredare, rappare Drott sprang sönder hemmalaget som med en allt för tunn bänk inte hade orken som krävdes för att stå emot.

– Det är fysiken som avgör idag, dom kommer med full trupp medan vi har väldigt få att byta med. Då kommer också slarvfelen och vi börjar ta skott som gör deras målvakt till rena ”superman” mellan stolparna, säger Arvid Spetz med en suck.

I mångt och mycket avgjordes matchen under en treminutersperiod i mitten av andra halvlek där Drott gick från 17–17 till 17–21. Sörhaga lyckades göra det något spännande i slutminuterna när man kröp så nära som 22–24 från Anton Larsson men när Emil Almander i Drott gjorde 22–25 med domarnas hand uppe var saken klar.

– Vi går på knäna på tre-fyra man och det gör att vi tappar fokus när matchen ska avgöras. Tycker ändå vi har tio-tolv bra minuter i andra men man märker att grabbarna går på knäna, säger Arvid Spetz som inte ger upp hoppet om fortsatt kval mot division I:

– Nu har vi match i Halmstad i helgen, det gäller bara att slicka såren och komma igen. Vi känner absolut att vi kan störa dom igen, så länge vi hittar ett smartare spel i 60 minuter som inte bränner så mycket energi. Då kan det absolut gå vägen!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.