Trafikkorsningen med problem

Alingsås

Långsam trafik är något som gör oss alla irriterade. Visst är det jobbigt att ha bråttom en morgon och sedan fastna för länge vid ett trafikljus eller i en bilkö?

Vägkorsningen där Kungälvsvägen möter Nyebrogatan och Bolltorpsvägen utanför MIO och Marieborgs bageri är ett ständigt irritationsmoment särskilt om morgonen. En uppriktigt sagt värdelös korsning. Bilarna som inte har företräde har väldigt jobbigt att komma fram och bara två till tre bilar kommer fram mellan varje grönt ljus när trafiken är hög. Jag har själv problem med detta när jag ofta kommer från Lidl- rondellen och ska till skolan. Om man kommer från det hållet och har lite bråttom så är man dömd att komma sent på grund av den höga trafiken och det värdelösa ljus-systemet. Frågan är aldrig om man kommer att hamna i bilkö även denna morgonen utan istället hur lång den kommer att vara och hur länge man kommer att få vänta i den.

Detta är ett problem som jag vet att fler människor har börjat upptäcka. Ibland ser man bilar som väljer att svänga “fel” för att sedan ställa sig i en annan kö eftersom den kön tar dem snabbare till deras destination även om den kön eventuellt skulle vara längre.

Jag tycker att det är mycket bättre idé att vi gör något åt problemet än att vi låter det fortsätta som det är just nu. Min idé vore enkel: Ge bilarna utan företräde några extra sekunder grönt ljus så att de snabbare kan komma till sina slutmål och minska den ständiga irritationen.
Man kan påstå att korsningen är väl fungerande större delen av dagen, så detta borde inte vara ett problem men så fort det blir högtrafikerat så uppstår problem så man skulle väl i så fall kunna anpassa förslaget efter tid på dagen? Anpassa tidsintervallerna efter hur hög trafiken är.

Sammanfattningsvis så tycker jag och många andra jag har diskuterat saken med att den nämnda korsningen är helt värdelös. Speciellt om morgonen då folk är på väg till arbete och skola. Att trafiken i Alingsås är ganska dålig lite här och var backas även upp av fler insändare till Alingsås Tidning som till exempel; Ta bort trafikljusen på E20. Publicerad den 26e Februari 2018 av Oliver Kraft. Idén för att lösa problemet vore att ge några extra sekunder grönt ljus till de bilarna som inte har företräde för att fler bilar ska kunna komma fram mer effektivt och för att minska irritationen i trafiken.

  • Irriterad
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.