Arkivbild: Bosse Åström

Två fälls för stöld från företag

Sollebrunn

Under vintern ertappades två män på bar gärning när det stal skrot från ett företag i Sollebrunn – nu fälls männen för stöld.

Det var i februari som två män avslöjades när de var i färd med att stjäla metallskrot från ett företag i Sollebrunn. När personal upptäckte männen stod en av dem i en container med skrot. Polis larmades till företaget och de båda männen, 28 år och 51 år, greps. I deras bil hittade polis också närmare 200 proteinbarer som stulits från ett företag i Gråbo tidigare samma dag.

De båda männen, vilka har suttit häktade sedan gripandet, ställdes nyligen inför rätta. De båda erkände då att de varit vid företagen i Gråbo och Sollebrunn, men de nekade till brott med motivering att de trodde det var kasserade saker som de tagit.

När det gäller händelsen i Sollebrunn har männen hävdat att de skulle fråga om de fick ta skrot. Den förklaringen ser tingsrätten som en efterhandskonstruktion, bland annat med tanke på att en av männen stod i containern när de blev påkomna. De båda fälls för stöld.

Beträffande den misstänkta stölden i Gråbo samma dag så ogillas åtalet i den delen. Proteinbarerna som männen har tagit var gods som kasserats och skulle destrueras, och det bedöms inte ha haft något ekonomiskt värde för bolaget.

Den äldre mannen är tidigare fälld för stöldbrott och döms nu till fängelse i en månad. Det straffet ska dock anses som avtjänat i och med att han har suttit häktad. Påföljden för den yngre mannen bestäms till villkorlig dom. Enligt domen är det en påföljd som brukar kombineras med dagsböter, men det slipper 28-åringen i och med att även han har suttit häktad.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.