Foto: PRIVAT
TRE AV 32. Från vänster Roger Kääpä, Göta Neon, Ulf Lofterud, Elin Andersson, Göta Neon, och Tore Hagman visar tre av bidragen som kommer att pryda Murartorget i två månader.

Vår i Bildernas stad

Vårgårda

Bildernas stad är numera ett vårtecken i Vårgårda. På onsdag sätts 32 nya bilder upp på Murartorget och på kvällen blir det bildvisning i biografen.

”Kameran lärde mig se” är årets tema. Det är medvetet valt för att öppna för andra bilder än naturfoton, som annars är Vårgårda fotoklubbs främsta kännetecken.

– Vi vill fånga in den breda gruppen av fotografer, säger Tore Hagman, som håller i trådarna tillsammans med Ulf Lofterud.

Arrangemanget Bildernas stad har blivit en tradition i Vårgårda och sedan förra året hålls det på våren, för att inte krocka med Naturfotofestivalen och arbetet med den på hösten.

Omröstning

På onsdag sätts alltså bilderna upp på Murartorget. Själva invigningen hålls på kvällen i Rialto bio, där Tore ska ha ett halvtimmeslångt bildprogram om hur kameran lärde honom att se.

Veckan efter, onsdagen den 20 mars, visar Alingsåsfotografen Lenny Johansson sina bilder på bion.

Bilderna på Murartorget ska stå kvar i två månader, till den 15 maj. De kommer att vara numrerade från 1 till 32. Precis som tidigare ordnar AT en omröstning om bästa bild.

Röstsedlar kommer att finnas i senare nummer av Alingsås Tidning. Vinnaren erhåller en mindre bild på det vinnande motivet.

Läs hela artikeln i lördagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.