Foto: JOHAN HALLBERG
Fem år i centrum. Henrik Melin, centrumledare Vimpeln, har varit med på hela resa från det att Vimpeln öppnade för fem år sedan.

Vimpeln firar fem år

Alingsås

Tiden går fort när man har roligt – snart firar köpcentrat Vimpeln sitt femårsjubileum.
– Vi får nog använda ordet succé. Kundtillströmningen har ökat år från år, säger Henrik Melin, centrumledare, när han sammanfattar åren som gått.

Torsdagen 27 mars 2014 slog köpcentrat Vimpeln upp portarna för de första kunderna, och kundbesöken har varit många sedan dess.

– Sedan vi öppnade har vi haft 17,5 miljoner kundbesök. Det är som att hela Sveriges befolkning har varit här två gånger, säger Henrik Melin, centrumledare.

Antalet kundbesök i köpcentrat ökade under fjolåret med 60 000 stycken jämfört med året dessförinnan.

– Många av dem är så klart alingsåsare, men vi har också många som kommer från kommunerna runt omkring här, säger Henrik Melin.

Hur ser du på de kommande åren, vilka utmaningarna står ni inför?

– Väldigt många av butikerna har förlängt sina hyresavtal och vill vara kvar, det känns bra. Sedan finns så klart e-handeln i bakgrunden och påverkar, men det är inget hot. Internethandeln till trots, människor vill vara bland andra människor och vi är en jättemötesplats.

Läs hela artikeln plus många fler från det lokala näringslivet i bilagan: Vår Industri

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.