Foto: JENNY SCHAGERLIND
Hembygdsföreningen, där Hans Ivansson har varit medlem länge, sitter på en skatt av gamla bilder. Många av dem har varit med i Hans filmer.

Visar trettonde filmen

herrljunga

För sju år sedan tog han med sig filmkameran till en stadsvandring, mest för skojs skull. I dag onsdag visas Hans Ivanssons trettonde film om Herrljungas historia på Sagabiografen.

Det enorma intresset för filmerna har varit Hans största drivkraft. Den trettonde och senaste filmen, Herrljunga förr och nu, har faktiskt visats en gång redan. Det var i hembygdsstugan på Haraberget i februari och då kom över 60 personer. Flera fick vända hemåt utan att ha sett filmen eftersom platserna inte räckte till.

För några år sedan gjorde Hans Ivansson en liknande film där utgångspunkten också var gamla bilder från orten.

– Den här gången är det fokus på byggnaderna längs Storgatan. Den första filmen handlade mer om olika personer. Det var mer humor i den, så på sätt och vis var det roligare att se den. Den här gången är det fakta, fakta, fakta, säger Hans Ivansson.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.