Foto: MARCUS LÖFSTRÖM

AFC spelade ut mot Orust

Fotboll

Alingsås FC spelade ut mer eller mindre hela registret i vårsolen mot Orust.
8–2 slutade det hela sedan en viss Lisa ”Mini” Johansson dominerat totalt långa stunder.

Redan i inledningen av matchen kopplade Alingsås ett järngrepp om tillställningen som man aldrig skulle släppa, och direkt handlade mycket om Lisa ”Mini” Johansson.
Efter bara ett par minuter kom hon loss till höger och hittade Olivia Sultan längs med backen som enkelt rakade in 1–0.
Sju minuter senare var Rebecka Sultans tur att förvalta ett förarbete av Johansson, den här gången från andra kanten och 2–0 var ett faktum.
Orust kämpade hårt på egen planhalva men hade förtvivlat svårt att etablera något spel som kunde hota AFC-målvakten för dagen, Thea Olin, och hennes försvarslinje.
 
AFC skapade istället fler lägen, närmast kom Amalia Arvidsson med ett blytungt skott som tog i insidan av stolpen och ut efter 37 minuter.
Starten på halvlekarna blev nycklar för hemmalaget för man fullkomligt exploderade i början på andra. Lisa ”Mini” Johansson drog sig loss för 3–0 redan efter fyra minuter, Amalia Arvidsson tryckte in 4–0 strax därpå, sedan var det återigen ”Mini Show” i ett antal minuter där hon dunkade in både 5–0 och 6–0.
Inbytta Linnea Ström och Ina Österlind ökade på till 8–0 innan Orust fick in två tröstmål på ett AFC som slog av på takten i slutskedet.
– Det här är vi nöjda med såklart, flera målskyttar, bra produktion framåt och säkert bakåt. Vi släpper lite på koncentrationen i slutet men annars en väldigt bra genomförd match, säger Fredric Prodér.
 
Läs mer om matchen i lördagens AT
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.