Barud: ”Ska inte göra samma misstag”

Handboll

Niclas Barud var en av många försvarsbjässar när AHK knep första semifinalen i Kristianstad.
Men fokus är redan nu på nästa match, säger han.

AHK:s mittsexa vägrar ta ut något i förskott, skrällen i Kristianstad till trots:

– Det är ett tråkigt svar, men vi behöver vinna två matcher till. Vi behövde ta en här nere och det gjorde vi idag, men nu måste vi ladda om och vinna hemma också, säger Barud och menar att man inte vill göra samma misstag som förra säsongen mot HK Malmö:

– Då vann vi våra bortamatcher men förlorade hemma. Vi har lärt oss mycket av den semifinalen och ska inte göra samma misstag igen.

Vad var nyckeln till framgång idag?

– Vi har kollat mycket på video och snackat ihop oss om vilka lägen vi vill att dom ska komma till. Det lyckades vi med, plus att Kraft gör det jävligt bra i mål. Då är vi svårslagna. Sedan har vi hela tiden fått bättre kontringar i slutspelet. Men den här nivån måste vi nå även nästa match.

Kändes Kristianstadsspelarna chockade?

– Det borde dom inte ha varit, dom har säkert tittat på oss lika mycket som vi tittat på dom. Men vi vinner våra man-man-kamper i 60 minuter och det ger en jäkla energi till hela laget.

Vad säger du om alla utvisningar ni åker på (åtta stycken)?

– Många är ändå ganska klara tycker jag. Det är ett par stycken som inte är det men vi är som bäst när vi spelar på gränsen och idag la domarna en nivå där jag ändå tycker vi fick spela fysiskt och tufft över hela matchen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.