Foto: MIKAEL SVENSSON

Blomgren hjälte för GBK

Fotboll

Vilken vändning! Gerdsken låg under med både 0–2 och 1–3 mot Skoftebyn, men visade moral när man vann premiären med 4–3 (1–2). Matchhjälte blev Gustav Blomgren med fem minuter kvar. 

– Jag såg att det fanns en lucka till höger om målvakten och det var underbart skönt att se bollen gå in, säger Blomgren, som jobbat sig tillbaka efter en svår knäskada. 

– Fotboll är roligare än någonsin, säger han och fyrar av ett leende efter den imponerande vändningen. 

Om det slutade på bästa sätt så började det inget vidare för Blomgren och kompani. Gästerna tog ledningen på straff efter bara tre minuter och åtta minuter senare var det 0–2 på tavlan. 

En spelsugen Jacob Borg gav dock hemmalaget hopp med sin 1–2-reducering via en nätt liten skarv, vilket också var ställningen i paus.

Blott fyra minuter in på andra prickade Skoftebyns Linus Nyberg in 1–3 efter en sylvass omställning och i det läget såg det mörkt ut för hemmalaget.

Men när det behövdes som mest plockade GBK-spelarna fram moralen. 

Marco Stua reducerade till 2–3 från nära håll efter 64 minuter, och när Alexander Asservik satte kvitteringen med pannan i 79:e minuten var upphämtningen ett faktum. Noterbart är att Asservik bara varit på planen tio sekunder innan han gjorde 3–3. 

Om Gerdsken var nöjda där? Nej då.

Jacob Borg hittade nämligen Gustav Blomgren med matchklockan på 85 minuter, och han placerade in 4–3 bakom gästernas målvakt. 

Skoftebyn jagade sedan en kvittering men kom aldrig närmare än ett par hörnor.  

Mer om matchen och fler kommentarer i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.