Foto: MÅRTEN ÖHMAN
ÖNSKAN. Bort med chikanerna, gör bilvägen smalare och skapa en gång- och cykel, anser Bockholsmvägsbon Lasse Lindholm.

Chikanerar chikaner – och får svar

Alingsås

Lasse Lindholm är lite putt. Anledningen stavas chikaner på Bockholmsvägen.

Enligt Lasse, som är boende på vägen i fråga, började historien med att hans grannar hörde av sig till kommunen med det, enligt Lasse, helt rimliga klagomålet att det kördes för snabbt på vägen.

– Det tycker jag är okej. Men varför kör man för fort? Jo, för att vägen är för bred, säger Lasse.

”Får inte plats”

Förra året kom chikanerna upp. Tio till antalet.

– Istället kunde man minskat vägen och gjort en gång- och cykelväg. För det är många barn som går upp till lekplatsen här i skogen. Och ungarna får inte plats på trottoarerna utan de får gå på vägen.

Och så var det skottningen i vintras. Chikanerna var bokstavligen i vägen och fick flyttas ut mot kanterna av densamma, enligt Lasse.

Den historiskt intresserade Lasse ”killgissar” att vägen en gång byggdes bred för att det fanns planer på att skapa någon form av genomfart till Tomteredsvägen. Antingen från Bockholmsvägen eller Kungegårdsgatan.

”Dyr nödlösning”

– Ska man göra något så gör det ordentligt. Det här är dyr nödlösning för att folk kör för fort. Är det såhär kommunen tänkt att lösa problemet med att folk kör för fort, att sätta chikaner överallt i hela kommunen?

Kommunens gatuchef Markus Thunberg menar att Lasse har poänger och att de kommunala kvarnarna ibland mal långsammare än man kan önska.

– Historiskt sett kan det säkert ha funnits idéer om hur man ska använda Bockholmsvägen. Jag har inte facit. Men breda gator är på gott och ont. De har en tendens att bjuda in till snabbare farter, säger Thunberg.

”Samordna”

Vidare konstaterar Thunberg att det faktiskt finns en plan att göra som Lasse föreslår.

– Vi har översiktligt studerat den möjligheten men inte tidsatt den. Vi försöker alltid samordna våra arbeten med VA-avdelningen och eftersom det varit några vattenläckor på Bockholmsvägen så har vi konstaterat att det troligen kommer behöva bytas ut VA-ledningar på vägen och att då synka det med bygget av en gång- och cykelväg, säger Thunberg.  

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.