Foto: JOHAN HALLBERG
Invigning med bandklippning. I veckan slog det klassiska sommarkaféet Tallhyddan upp sina portar för säsongen.

Efterlängtad öppning av Tallhyddan

Alingsås

Nyöppningen av Tallhyddan har varit efterlängtad – skärtorsdagens premiär med bandklippning och påskäggsjakt lockade mycket folk.

Det var mycket folk på plats när Tallhyddan slog upp portarna i ny regi på skärtorsdagen.

– I dag öppnar vi med stor våffelbuffé och det kommer vi ha som ett stående inslag på menyn, säger Marie Crona, marknadsansvarig på Serneke Fastighetsstyrning.

Under premiärdagen ordnades det med invigningsceremoni och bandklippning. På schemat stod även påskäggsjakt för den yngre besökarna, vilka noggrant sökte igenom omgivningarna kring kaféet i jakt på de åtråvärda äggen.

Bakom den satsning som nu görs på Tallhyddan står Allanit AB, ett företag som är en del av Sernekesfären och driver kafé och restaurang i Sernekes arena i Kviberg. Att döma av antalet besökare på premiärdagen så är öppnandet av kaféet efterlängtad.

– Ja, uppenbarligen är det ett känt varumärke i Alingsås. När vi har förberett här så har folk kommit förbi och knackat på och frågat när vi öppnar, säger Anton Larsson, verksamhetsansvarig.

Förutom kaffe, fika, glass och minigolf finns även lagad mat på menyn. Just nu pågår också arbetet för att få serveringstillstånd.

– Vi vill bli något mer än ett vanligt kafé, säger Anton Larsson som fortsätter:

– Nu hoppas vi bara att vädret fortsätter att vara lika bra hela sommaren.

Se fler bilder i lördagstidningen

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.