• Foto: Filip Landqvist
    SÖTA BAKVERK. Helena Sultan driver café Kaffekoppen och hennes majblomme-bakelser har redan blivit lite av en succé.
  • Foto: Filip Landqvist
    EN GOD SAK. En del av försäljningen av majblomme-bakelsen går till Alingsås Majblommeförening.

En välgörande bakelse

Bjärke

På Kaffekoppen i Sollebrunn serveras det från och med i torsdags en majblomme -bakelse. För varje bakverk som säljs går en summa till Alingsås Majblommeförening.

– Vi kände direkt att det här var något vi ville vara med på när vi fick frågan. Det känns jättebra att kunna vara med och hjälpa till när man vet att pengarna går till något bra, säger Helena Sultan som driver kaféet Kaffekoppen.

I torsdags började försäljningen av majblommor och de närmaste veckorna kommer man med all säkerhet kunna skymta unga försäljare med gröna väskor lite varstans runt om i våra kommuner.

I torsdags började också en ny typ av försäljning när Kaffekoppen i Sollebrunn börjat med särskilda bakelser smyckade med majblommor. En del av försäljningen av dessa går till Majblomman.

Bakelsen består av hallon, choklad och maräng med rosa marsipan runtom.

– Sen är det en handgjord blomma på toppen. Jag tycker majblomman är väldigt fin i år. Den ser ut lite som en vitsippa med sin grönvita blad, säger Helena Sultan.

Förslaget med att sälja ett majblomme-bakverk kommer från Alingsås Majblommeförening. Föreningen har hört av sig till caféer och bagerier i kommunen och Kaffekoppen har valt att hoppa på idén.

Artikeln publicerades i sin helhet i lördagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.