JENNY SCHAGERLIND
Rätt längd. Ett ihärdigt rykte säger att 25-metersbassängen i Nolhaga parkbad är två centimeter för kort – men så är det inte.

Envist rykte utan sanning

Alingsås

Det har varit ett seglivat rykte men det är dags att ta död på det. 25-metersbassängen i Nolhaga parkbad är just 25 meter och inte två centimeter för kort.
– Vi har gjort kontrollmätningar, säger verksamhetschef Jan Wärn.

Rykten. De dyker upp i bland på redaktionen, men en bra indikator på att det är just bara ett rykte är svårigheten att spåra dess källa.

Under förra veckan, som ju innehöll det berömda datumet 1 april, så hade flera medarbetare hört talas om att 25-metersbassängen i Nolhaga parkbad är två centimeter för kort. Men ingen visste vem de hade hört det ifrån.

Men för verksamhetschef Jan Wärn är det inget 1 april-skämt.

– Nej, jag har levt med det här ryktet mycket längre än så. Det har pågått i ett år eller längre, och det dyker upp med viss regelbundenhet. Jag vet inte vad det kommer i från, säger han.

Troligtvis har spekulationerna uppkommit då en plåt lagts på som ytskikt i bassängen men det har inte förkortat simsträckan.

– Det har bilats ur, motsvarande plåtens tjocklek, säger Jan Wärn.

Han säger till AT att ryktet nu bör vara ”färdigdiskuterat” och hänvisar till tre olika kontrollmätningar som säger att bassängen inte är för kort.

– Vi har mätt med laser och med måttband, och det har även mätts i projekteringen med finkalibrerade verktyg, och alla ger samma resultat.

Faktum är att bassängen är en aning för lång men avvikelsen är inom tävlingsreglementet.

– Bassängen är godkänd för tävlingar på distrikt- och klubbnivå, men inte för SM, säger Jan Wärn.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.