Arkivbild: JENNY SCHAGERLIND

Fabriksbyggnad byter ägare

vårgårda

Fastigheten med VårgårdaHus fabrik byter ägare. TB-Gruppen säljer den till Logistri Fastighets AB.

Affären offentliggjordes under tisdagen i ett pressmeddelande från Alingsåsföretaget TB-gruppen. Storsatsande Logistri Fastighets AB tar nu över 12 500 kvadratmeter produktions- och lagerlokaler i Vårgårda. Hela fastigheten hyrs idag av VårgårdaHus, med en återstående hyrestid på 12 år.

Marcus Lerander, vd på TB-Gruppen, säger i pressmeddelandet att försäljningen av fastigheten är ett naturligt steg för företaget som 2017 sålde sitt dåvarande dotterbolag VårgårdaHus till danska EQT-ägda HusCompagniet.

– Logistri, som är specialiserat på att äga och förvalta den här typen av fastigheter, kommer att ge VårgårdaHus goda möjligheter att fortsatt utveckla sin verksamhet, säger han och fortsätter:

– Fastigheten har ett utmärkt logistiskt läge och ett långt kontrakt med en stark hyresgäst och utgör således ett ypperligt förvaltningsobjekt.

Försäljningen skapar dessutom nya möjligheter för TB-Gruppen, som har en uttalad ambition att investera i stadsutvecklingsprojekt i goda kommunikationslägen i Göteborgs- och Stockholmsområdet.

Fastigheten Åkaren 7 i Vårgårda har byggts till under 2014 och 2016 och inrymmer en toppmodern produktionsanläggning med sju produktionslinor och ett effektivt logistikflöde. Hyresgästen VårgårdaHus levererar cirka 300 hus årligen och är en av Sveriges mest lönsamma småhustillverkare. Verksamheten sysselsätter 70 personer.

– Vi tar nu ett viktigt nästa steg i utvecklingen av en svensk plattform för lager- och lättindustri och adderar ytterligare tio fastigheter, varav en av dem är produktionsanläggningen i Vårgårda, säger Ulf Attebrant, vd Logistri Fastighets AB, i pressmeddelandet.

Han tillägger att fastighetens goda läge intill E20 i Vårgårda ligger väl i linje med företagets investeringsstrategi.

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.