Foto: Mikael Svensson

Första förlusten för Gerdsken

Fotboll

Gerdskens BK föll hemma mot Ahlafors IF med 3-1 i lördagens tidiga match. De gulsvarta gjorde trots allt en stark insats och med mer marginaler på sin sida kunde man mycket väl ha fått med sig mer från matchen.

– Det är klart man är besviken. Vi fick en del domslut emot oss i dag. Men överlag tycker jag vi gjorde en bra match, säger Gerdskens tränaren Lars Petter Björk.

Hemmalaget kom ut starkt och visade på fint kombinationsspel omedelbart från det att domaren blåst igång matchen. Men ju längre halvleken gick desto mer kom gästerna in i det och tog sedan också ledningen med 1-0 helt rättvist efter 21 spelade minuter. Ett resultat som stod sig fram till paus.

Sex minuter in i den andra halvleken utökade bortalaget till 2-0 på en läcker frispark. Men Gerdsken kom tillbaka och när Adam Kjellson gjorde 1-2 med knappa 20 minuter kvar att spela levde hoppet om poäng för de gulsvarta. De hoppet dog sedan fyra minuter senare när gästerna satte dit matchens fjärde mål till 1-3 efter en straffretur.

Detta var Gerdskens första förlust för säsongen.

Läs mer om matchen i tisdagens AT.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.