Arkivbild: URBAN KÄRVLING
IT-FÖRETAGARE. Anders Alavik, BogalNet.

”Frigör mer tid för det vi är bäst på”

vårgårda

Hallå där Anders Alavik, vd för BogalNet i Vårgårda som just har sålt nätverksinfrastruktur till det halländska företaget GleSYS.

Vad är det ni säljer egentligen?
– Det är vårt bredbandsnät i Västra Götaland, ett lokalt nät i Vårgårda, Herrljunga, Alingsås och Bjärke som vi har kopplat ihop och driftsatt.

Varför gör ni den här affären?
– Vi gör oss av med själva infrastrukturen för att frigöra mer tid för det vi är bäst på, att hjälpa kunderna, ha nära kontakt med dem och inte lägga tid på det bakomliggande systemet.

– Ett 80-tal kunder i det nätet kommer att ha GleSYS som bredbandsoperatör. Det är bara själva bredbandstjänsten som flyttas över till GleSYS.

Vad ska BogalNet göra i fortsättningen då?
– Vi har fortfarande kvar stadsnätsbredband. Där har vi cirka 2 000 bredbandskunder som vi behåller.

– Vi har också alltid hållit på med småföretagssupport, allmän IT-support, i Vårgårda och Herrljunga. De kunderna är kvar som vanligt, fast de får en ny internetleverantör.

Kan ni som litet företag hävda er på den stora IT-marknaden?
– Ja, det är en fördel, en styrka som vi ser det, att vi är så små. Vi kan vara flexibla på ett annat sätt än de stora.

Hur många arbetar på BogalNet?
– Vi är tre stycken i dag och har inga planer på någon förändring i dagsläget. Ska vi ändra något så är det att växa och bli ännu bättre.

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.