Foto: STEFAN SAMUELSSON
Marco Glad vill börja på ny politisk kula – som Miljöpartist...

Glad orsak till omval

herrljunga

Det ska bli omval till kommunfullmäktige i Herrljunga på grund av att Marco Glad representerar två partier i kommunpolitiken, KV och SD.
Och då väljer huvudpersonen själv att engagera sig i ett tredje (!) parti – Miljöpartiet.

AT har tidigare berättat (i papperstidningen och e-tidningen) om den ovanliga situationen med 48-årige Marco Glad, som stod en bit ner på Kommunens Väls valsedel i höstens val men blev inte invald i kommunfullmäktige för sitt parti.

Däremot fick han tre personröster för Sverigedemokraterna och sattes upp som ersättare för det partiet, vilket han också accepterade. Vid februarisammanträdet tjänstgjorde han som ersättare för Jacob Brendelius (SD).

Samtidigt är Glad ersättare i bildningsnämnden för Kommunens Väls räkning.

Kommunen har utrett saken och kommit fram till att allt detta är i sin ordning, men nu erfar AT att Valverket ändå har beslutat om omval i Herrljunga. Definitivt besked om det väntas under måndagen, den 1 april.

Som huvudperson i det hela har Marco Glad fått förhandsinformation om omvalet, som ska ske i samband med EU-valet den 26 maj.

Han avslöjar för AT att han har bestämt sig för att dra ett streck över allt gammalt och kandidera för ett tredje parti, nämligen Miljöpartiet, som åkte ur kommunfullmäktige i Herrljunga i höstas och kan behöva all hjälp det kan få.

– Miljöfrågorna blir en stor grej i EU-valet så då kan vi nog få många röster, säger Marco Glad.

– Jag vill börja på ny politisk kula, tillägger han.

Har du talat med din fru Christina om detta? Hon är ju ordinarie ledamot för Kommunens Väl i fullmäktige.

– Ja, vi pratade om det som hastigast, att jag har ett intresse för Miljöpartiet, svarar Marco Glad.

Tror du att hon blir besviken nu när du byter parti?

– Nej, hon har nog sina intressen och jag har mina.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.