Foto: JENNY SCHAGERLIND
ÄLSKAR PADEL. Victor Lindelöf spelar padel varje vecka, men tvingas åka till Vara eftersom Herrljunga inte har någon padelbana. Hans förhoppning är att det snart byggs en här, i Herrljunga Tennishall.

Han vill se padelbana här

Herrljunga

Bygg padelbana i Herrljunga Tennishall.
Det förslår 22-årige Herrljungakillen Victor Lindelöf i ett medborgarförslag till kommunen.
– Det skulle säkert få fart på tennishallen, tror Victor.

Victor Lindelöf har själv spelat tennis innan han började med innesporten padel – och blev fast.

– Först var jag lite skeptisk och trodde inte att det skulle vara roligare än tennis, men nu är jag frälst, skrattar Victor. Det är snabbare och intensivare än tennis eftersom man spelar på mindre banor.

Enligt Victor Lindelöf är det bara en handfull privatpersoner som brukar hyra banorna i Herrljunga Tennishall de tider inte tennisklubben har någon träning.

– Det är sällan båda banorna är bokade samtidigt, säger Victor som tycker att det vore en bra idé att bygga om den ena tennisbanan till padelbana.

Victor hoppas att Herrljunga kommun, och kanske även en del lokala företag, kan tänka sig att sponsra en eventuell ombyggnation av tennishallen. I medborgarförslaget har han gjort en kalkyl som visar att kostnaden för att bygga en padelbana skulle kunna tjänas in på mindre än ett år.

Artikeln publicerades i sin helhet i torsdagens AT. Där kan du läsa kommentarer från Herrljunga kommuns fritidschef och Herrljunga Tennisklubb. 

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.