VIK:s lagkapten Daniel Olafsson gjorde en bra insats på mittfältet. Foto: Filip Landqvist

Händelsefattig seriepremiär

Fotboll

Noll mål, noll målchanser och två lag som var nöjda med att inte förlora. Så kan Vårgårdas 0-0 i seriepremiären hemma mot division två-nykomligen IFK Tidaholm sammanfattas. 

– Vi hade svårt att skapa de heta målchanserna men jag tycker ändå att vi var det klart bättre laget, säger Vårgårda lagkapten Daniel Olafsson direkt efter slutsignalen. 

Ja, årets seriepremiär på Tånga Hed är nog ingen match som kommer gå till historieböckerna. En riktigt studsig gräsmatta gjorde att både lagen hade svårt att få igång något ordnat anfallsspel. Och när domaren blåste av matchen efter 90 minuter kunde man konstatera att inget av lagen hade haft ett enda skott på mål.

– Båda lagen fick kämpa väldigt mycket när planen är så här svårspelad. Det var inte riktigt så här vi vill spela men förutsättnignarna gav oss ingen annan chans, säger Olafsson och syftar på att spelet främst kretsade kring långa bollar och mycket kamp. 

”Skönt att inte förlora”

Andra halvleken var det något bättre av dem två och VIK försökte ta sig fram både med bollar bakom backlinjen och längs kanterna. Det blev dock aldrig riktigt farligt. Matchens bästa, och kanske enda, chans kom i den 91:a matchminuten när Mohammed ”Mommo” Abdulrahman sköt ett skott strax över efter en hörna. Ska sägas att inte heller det var särskilt farligt.

– Det är skönt att inte förlora en premiär men samtidigt känns det surt att vi trots allt inte kan ta tre poäng, säger Olafsson. 

Läs VIK:s tränare Tobias Edenviks kommentarer efter matchen i tisdagens AT. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.