Arkivbild: AT

Holmalund tog andra raka

Fotboll

Holmalund trummar på i säsongsupptakten. Hemma mot nykomlingen Ardala under måndagen blev det seger med 5–2 (3–1). 

– Vårt anfallsspel var riktigt bra och vi hade bud på ännu fler mål. Skönt att få börja serien såpass starkt som vi gjort, det ger oss värdefullt självförtroende, säger tränaren Mikael Öhman. 

Matchen mellan Holmalund och Ardala spelades på naturgräs, något som också påverkade kvaliteten.

– Bollen hoppade och for en hel del, men jag tycker ändå att vi kom till många fina anfall, säger Mikael Öhman. 

Hemmalaget fick också en kanonstart på matchen när en bortaförsvarare styrde in Jonathan Tedeborgs hörna i egen målbur efter fyra minuter. Bara tio minuter senare var det dags för 2–0 när Albin Bohlin skickade in 2–0. Kort dessförinnan hade Anton Stenseke bränt ett kanonläge för Holmalund. 

Ardala kom dock tillbaka och reducerade i den 25:e minuten. Men det bekom inte hemmalaget som gjorde 3–1 strax före pausvilan. André Nilsson hittade Anton Stenseke som styrde in 3–1. 

Stärkta av den fullträffen trummade HIF på i början av andra, men det var gästerna som skulle skapa nerv i matchen via en reducering från långt håll med kvarten kvar. 

– Efter deras 3–2-mål trodde jag nog att vi skulle få det tufft, men anstormningen uteblev, säger Öhman, som kunde se pigge inhopparen Joel Yosef pricka in 4–2 med tio minuter kvar. 

I den 88:e minuten fastställde André Nilsson slutresultatet till 5–2.  

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.