Foto: MIKAEL SVENSSON

HP vill stänga division I-kvalet

Handboll

HP Alingsås har matchboll mot HP Skövde i kampen om en division I-plats.
– Vi ska gå in med samma fina inställning som senast, säger linjespelaren Nils Mellert, 18.

I det första kvalmötet mellan de båda HP-lagen från Alingsås respektive Skövde vann alingsåsarna med utklassningssiffror.
– Vi gick in i den matchen med en bra inställning och hade bestämt oss för att vinna, att göra det vi är bra på och det gjorde vi också. Försvarsspelet var bra och vi sprang mycket vilket innebar att vi kunde kontra sönder dom, säger Nils Mellert som inte tar ut något i förskott inför returen i Skövde idag.
– Vi förväntar oss inget annat än att dom kommer göra en bättre match än senast, så det är viktigt att vi går in med samma fina inställning som i hemmamatchen. Det är trots allt så att vi inte har åstadkommit något än, för det måste vi vinna en match till.
Själv gjorde Mellert hela nio mål i segern, bäst i laget.
– Haha, ja det lossnade verkligen för mig i den matchen. Det blir så ibland bara, att allting lossnar, säger han blygsamt.
Skövde är piskade att vinna matchen för att ta det hela till en tredje och avgörande match, medan HP kan spela mer avslappnat.
– Vi har inte tänkt så mycket på vilka som har press på sig utan det handlar som sagt om inställningen och att vi gör det som krävs. Det är fullt fokus på den här matchen, inte en tredje, påpekar Nils Mellert.
Är ni ett lag för division I?
– Svår fråga. Jag tror att om vi bara gör vårt bästa hela tiden kan vi absolut komma någonstans även i ettan, det gör jag.

Mellert är en storväxt och stark linjespelare som flyttade till Alingsås för att studera på NIU-gymnasiet.
– Jag kommer från Lysekil från början och spelade med Lysekils HK där. Men sedan flyttade jag till Alingsås och är nu inne på mitt andra läsår här.
Hur trivs du?
– Det har fungerat fint för mig, jag försöker hela tiden göra mitt bästa i varje match och det jag är bra på, nämligen att kämpa och gå in för det (skratt)!
Har du alltid varit sådan på handbollsplanen?
– Haha, ja det är väl lite min spelstil, att jag alltid ger allt och försöker hålla en så hög nivå som möjligt.
Vad är nästa steg för dig i Alingsåshandbollen?
– Alexander Regen är ju lite av en förebild, han visade hur det kan gå om man får ett lärlingskontrakt med a-laget. Det hoppas jag också kunna få innan jag slutar skolan och kanske få göra några träningar med a-laget.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.