Foto: Filip Landqvist
NYTT HYRESAVTAL. Alingsåshem och Hyresgästföreningen har kommit överens om att det kommer bli en hyreshöjning på i snitt 2,2 % som startar retroaktivt 1 februari 2019.

Hyrorna för 2019 är klara

Alingsås

Alingsåshem och Hyresgästföreningen har nått en överenskommelse för hyresnivåerna 2019.

Med hjälp av Hyresmarknadskommittén har Alingsåshem och Hyresgästföreningen nu antagit ett medlingsbud. Överenskommelsen innebär en hyreshöjning på i snitt 2,2 %. Hyrorna gäller retroaktivt från 1 februari

Alingsåshem vill att hyran ska spegla lägenhetens bruksvärde i förhållande till likvärdiga lägenheter.

Kunna ge besked

För att åstadkomma detta är det olika nivåer på hyreshöjningen i deras olika områden, mellan 1,90% och 2,45 %.

–Vi är nöjda över att ha nått en överenskommelse och kunna ge våra hyresgäster ett besked om den nya hyresnivån, säger Lena Borin, ekonomichef på Alingsåshem i ett pressmeddelande.

Framöver står Alingsåshem inför flera projekt, både när det gäller nyproduktion av bostäder och underhåll av det befintliga beståndet.

–Med tanke på de utmaningar Alingsåshem står inför ser vi att det hade krävts en hyreshöjning på 3,5 %. Samtidigt är vi såklart tillfreds med att nu ha avslutat förhandlingarna, säger Lena Borin.

Läs kommentarer från förhandlaren hos Hyresgästföreningen i torsdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.