Kanonstart för AFC och Frisco

Fotboll

Alingsås FC och Frisco fick båda bästa tänkbara start på division I-säsongen. AFC vann mot tippade toppkonkurrenten Rävåsen borta med 2–0 och Frisco besegrade Skövde KIK på Katebovallen med 1–0. 

Efter en mållös första halvlek i Karlskoga tog AFC ledningen genom Lisa ”Mini” Johansson efter 52 minuter. Kvarten senare var det dags för ”Mini” igen, och denna gång förvaltade hon Amalia Arvidssons framspelning på bästa sätt. 

För Friscos del så slutade premiären också i dur, då man besegrade etablerade division I-laget Skövde KIK med 1–0. Matchens enda mål gjordes av Emelie Wrangmo när hon påpassligt stötte in en retur i den 36:e minuten.

– Vi följer matchplanen perfekt, och spelar en bra fotboll trots att underlaget är långt ifrån optimalt. Totalt sett en helgjuten insats där ingen spelare faller ur ramen, säger Frisco-tränare Leif Andersson.

Mycket mer om matcherna i pappers-AT

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.