Foto: POLISEN
Fast i buskaget. Den påverkade bilförarens färd slutade när han körde fast inne i en villaträdgård.

Körde bil i villaträdgård – åtalas för skadegörelse

Alingsås

Efter att ha kört in med sin bil i en villaträdgård åtalas en 55-årig man för skadegörelse – ”det blev fel” förklarar mannen i polisförhör.

Det är nu drygt ett och ett halvt år sedan som en villaägare utanför Alingsås en dag överaskades av en bilförare som körde in i hans trädgård. Föraren körde sönder gräsmattan, skadade ett staket och förstörde en buske innan han stannade. Villaägaren, tillsammans med ett par vänner, gick ut i trädgården för att hindra bilföraren från att lämna platsen. Den 55-årige mannen som körde bilen blev då upprörd och hotade de tre personerna.

I efterhand konstaterades att föraren var narkotikapåverkad och att han även saknade körkort. Han åtalas nu för skadegörelse, olaga hot, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Själv har han förklarat att planen var att vända bilen i trädgården efter en felkörning.

– Det var jag som körde bilen och det blev fel, säger han i ett av polisförhören där han också säger sig vara villig att ersätta villaägaren ekonomiskt för skadorna i trädgården.

Mannen åtalas även för stöld av utemöbler i en trädgård på landsbygden i Alingsåstrakten. Tillsammans med en jämnårig kamrat åtalas 55-åringen även för två stölder, av en båtmotor och en båtkärra. De båda gärningarna har skett vid Mjörn i Lerums kommun.

Enligt den stämningsansökan som har lämnat in till Alingsås tingsrätt åtalas 55-åringen dessutom för ytterligare fem fall av grov olovlig körning, fyra rattfyllerier och fyra fall av ringa narkotikabrott.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.