Arkivbild: AT

Körde med foten genom sidorutan – fälls för vårdslöshet i trafik

Herrljunga

För att imponera på badgäster körde tonåringen sin a-traktor med ena foten hängande ut genom sidorutan – nu fälls han för vårdslöshet i trafik.

Under den gångna sommaren körde en tonåring förbi en badplats med sin a-traktor, och under färden stack han ut ena foten genom sidorutan. En privatperson blev irriterad och körde efter den unge föraren som då höll en betydligt högre hastighet än vad han fick köra i. Händelsen kom till polisens kännedom och resulterade i att föraren nyligen ställdes inför rätta för vårdslöshet i trafik.

I tingsrätten medgav den unge föraren omständigheterna kring körningen, men han nekade till vårdslöshet i trafik. Tingsrätten beskriver i sin dom att föraren ”hängde ut vänster fot genom sidorutan, då han passerade badplatsen, synbarligen i försök att imponera på de badande.” Han vände därefter sin traktor och körde återigen förbi badplatsen, fortfarande med ena foten hängandes ut genom sidorutan. Rättens slutsats är att tonåringen inte ”utan betydande svårigheter” har kunnat påverka fordonets manövrering. Därmed fälls han för vårdslöshet i trafik.

Traktorn var dessutom modifierad för att kunna köras i högre hastigheter än lagliga 30 kilometer i timmen. Därför fälls tonåringen även för olovlig körning. Påföljden bestäms till dagsböter.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.