Foto: Bildbyrån Mathilda Ahlberg

Kraft och kompani skrällde direkt

Handboll

Med hjälp av sten, brädor, spik, skruv och en lysande målvakt, byggde AHK upp en försvarsmur i Kristianstad som hemmalaget inte kunde komma förbi.
Därmed var skrällen i första semifinalen ett faktum.

AHK kom till spel utan Andreas Berg och William Andersson Moberg, båda sjuka, samt Gustav Skagerling som ännu inte är redo för spel.

Men det struntade Mikael Franzéns mannar i fullkomligt.

Försvarsspelet AHK presterade den här matchen var det bästa man gjort under hela säsongen, ja kanske på flera säsonger, och även om man aldrig ledde med fler än tre mål kändes matchen kontrollerad från gästernas sida.

– Jag tror vi hade en liten fördel av att vi var inne i det sedan sista matchen mot Ystad. Vi kunde ställa om snabbt och var inne i rutinerna, snarare än att vi var lite ringrostiga. Sedan hade vi vår plan klar ganska snabbt på vad vi skulle göra, säger tränare Mikael Franzén.

Kristianstads anfallare fick jobba i blåvit motvind mer eller mindre hela matchen igenom då ett AHK-försvar, uppumpade av självförtroende, höll rent med en suverän Niklas Kraft som sista utpost.

– Jag fattar egentligen inte hur vi orkar hålla den här intensiteten som vi gör idag efter matchen mot Ystad senast. Det är helt otroligt egentligen, men vi har starkt självförtroende och är inne i det till skillnad mot Kristianstad. Vi har tempot kvar i kroppen, säger målvaktshjälten som hyllar den tillresta AHK-klacken:

– Det var ett jäkla tryck i arenan från början men sedan började man höra mer och mer Blåljus, i slutet tog dom över arenan helt, haha!

Kraft var, precis som Mikael Franzén, ändå på det klara med att inget är vunnet än i en semifinalserie som kan gå till fem matcher.

– Det är klart det blir en roligare resa hem nu, men det här var bara en match av potentiellt fem stycken. Så måste vi tänka.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.